Wielrenners botsen op wagen tijdens koers

Bij een ongeval op de openingswedstrijd voor eliterenners en beloften in het Vlaams-Brabantse Oud-Heverlee zijn vijf renners gewond geraakt. Het peloton kwam in aanrijding met een wagen met inzittenden die langs de kant van de Naamsesteenweg stilstond. Drie slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Zeker twee van hen liepen zware verwondingen op.

De zware botsing gebeurde in de aanvangsfase van de Meerdaalse Pijl. "De politiemotards die de wielerwedstrijd voorafgaan, hadden op de Naamsesteenweg een wagen aan de kant doen gaan. De bestuurder bevond zich echter op een strook waar je niet helemaal kan uitwijken", legt korpschef Jan Daems van de politiezone Dijleland uit.

"De auto stond helemaal aan de zijkant van de rijbaan. De eerste renners van het peloton merkten het obstakel op, maar door de slingerbeweging in de groep, werden enkele renners die verderop in het grote peloton zaten, verrast", aldus Daems.

Vijf renners knalden op de wagen en twee van hen belandden op de voorruit. De hulpdiensten stuurden meerdere ziekenwagens ter plaatse en de wedstrijd werd een tijdje stilgelegd. Twee lichtgewonden renners werden ter plaatse verzorgd. Drie anderen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie liepen minstens twee slachtoffers zware verwondingen op. Nadat de interventie van de hulpdiensten was afgerond, werd de wedstrijd hervat.