Belga valt in de prijzen met multimediaplatform BelgaBox

Nieuwsagentschap Belga is in de prijzen gevallen met het multimediaplatform BelgaBox. De digitale toolbox voor journalisten kreeg van de Europese Alliantie van Nieuwsagentschappen (EANA) de 2014 Award for Excellence in News Agency Quality. De award is goed voor een gegraveerde pen en een geldprijs van 1.000 euro. Dat meldt EANA maandag.

Professionele journalisten en andere gebruikers krijgen via de BelgaBox een multimediale feed aangeleverd, doordat de nieuwsberichten worden verrijkt met onder andere foto's, url's, documenten en gerelateerde berichten.

Daarnaast geeft BelgaBox hen ook toegang tot diverse andere diensten van het agentschap, waaronder een contactendatabase, een agenda, een fotodatabase en een luik "today in history".

Volgens EANA is de "BelgaBox is een perfect voorbeeld van hoe een innovatief en kosteneffectief gebruik van technologie (...) een link kan creëren tussen de redactionele dienst van het nieuwsagentschap en journalisten in dienst van kranten, omroepen en andere uitgevers".

De alliantie benadrukt onder andere het nut en de flexibiliteit van de toolbox en hoopt dat het platform kan dienen als "een inspiratie voor andere nieuwsagentschappen". De aantrekkelijkheid van de BelgaBox blijkt voorts uit het feit dat de tool, enkele maanden na de lancering, al meer dan 1.000 gebruikers telde in België, zo vindt de jury, die de award unaniem toekende aan ICT-manager van Belga, Tom Wuytack, en diens redactionele en ICT-collega's.

Wuytack krijgt de award overhandigd op de EANA-conferentie van 24 tot 26 september 2014 in het Kroatische Split.

 

Meest gelezen