Slachtoffers ongeval op E314 15 à 23 jaar oud

Bij een zwaar verkeersongeval op de E314 in Zonhoven zijn vorige nacht zeven doden gevallen. Het ongeval gebeurde kort voor 2 uur ter hoogte van Park Midden Limburg. Een personenwagen reed er achteraan in op een rijdende Duitse tankwagen en vloog in brand. Alle slachtoffers komen uit de buurt van Leopoldsburg en waren 15 à 23 jaar oud.

De wagen, een BMW, ging aan het slingeren en kwam in de vangrails terecht. Kort daarna vloog het voertuig in brand. Voorbijrijdende automobilisten en de trucker snelden nog met brandblusapparaten ter hulp, maar het vuur verspreidde zich razendsnel.

Ook de brandweer was snel ter plaatse. "Wij zijn opgeroepen voor een brand. Bij aankomst bleek dat een wagen onder een rijdende tankwagen was gereden", zei Eddy Vanwetswinkel van de brandweer van Genk. "We hebben enkel het voertuig kunnen blussen, meer hebben we niet kunnen doen."

Eerst meldde de politie dat er zes mensen omgekomen waren bij het verkeersongeval, maar onderaan in het brandende voertuig werd nog een zevende slachtoffer aangetroffen. Dat bleek toen het slachtofferidentificatieteam van de federale politie bezig was met de werkzaamheden in het wrak.

De wagen stond ingeschreven op een persoon uit Leopoldsburg. Ook alle inzittenden zouden jongeren uit Leopoldsburg zijn. Alle slachtoffers komen uit Leopoldsburg en Hechtel-Eksel. Ze liepen allemaal school in Leopoldsburg. Er is een crisiscentrum opgericht om ongeruste ouders of familieleden op te vangen. Aan het jeugdhuis waar de jongeren vaak samenkwamen, stroomden vanavond vrienden en familieleden toe.

"Het is nu belangrijk dat de juiste linken gelegd worden tussen de slachtoffers en de families en dat hier geen fouten in gebeuren", zei de Hasseltse procureur des konings Marc Rubens vanmorgen..

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet heeft ondertussen haar medeleven betuigd aan de familieleden van de slachtoffers. "De bevoegde politiediensten en de brandweer hebben al alles in het werk gesteld om de nodige hulp te verlenen en zullen zich verder blijven inzetten", zegt ze.

Het noodnummer dat vanmorgen in het leven werd geroepen en waarnaar verontruste ouders en families konden bellen, is intussen afgesloten.

Meest gelezen