De vroegste warme dag ooit gemeten

Het warme weer blijft records breken. Vandaag was het de vroegste "warme dag" ooit. Een warme dag is een dag waarop het warmer dan 20 graden wordt. Gisteren was het al de warmste 8 maart sinds het begin van de waarnemingen, vandaag de warmste 9 maart. Het mooie weer is goed nieuws voor de kust.

Het is nog nooit eerder voorgekomen dat zo vroeg in het jaar de temperatuur boven 20 graden steeg. In Ukkel werd het 21 graden, en ook in de meetstations van Bierset, Chièvres, Florennes en KLeine Brogel werd het warmer dan 20 graden. Een dag waarop dat gebeurt, wordt een warme dag genoemd.

Het nieuwe record volgt op het record van gisteren, toen het de warmste 8 maart ooit was, met temperaturen tot 19 graden.

Door het mooie weer zijn dit weekend heel wat toeristen naar de kust afgezakt. "Sommige hotels waren volgeboekt. Anderen hadden een bezetting van 90 of 95 procent", zegt Bart Boelens van HoReCa Middenkust. Vanavond stonden er files op de E40-autosnelweg richting binnenland: het logische gevolg van een druk toeristisch weekend.

Meest gelezen