Alternerend rijden in Parijs niet verlengd

De Franse regering heeft het alternerend rijden in en rond Parijs opgeschort. Zaterdag nog oordeelde de regering dat vandaag enkel de oneven nummerplaten zich in het verkeer mochten mengen.

Volgens de minister van Milieu was er na een dag alternerend rijden al een "opmerkelijke verbetering" van de luchtkwaliteit merkbaar. Door deze beslissing mogen vanaf morgen opnieuw alle auto's de baan op.

Wie vandaag niet met de wagen mocht rijden, kon gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Een dag gratis openbaar vervoer kostte 4 miljoen euro per dag. De politie kon toch 4.000 automobilisten betrappen die hun auto normaal gezien in de garage hadden moeten laten staan.

Door de aanhoudende smog in de Franse hoofdstad besliste de Franse regering zaterdag om op oneven dagen enkel de nummerplaten met een oneven nummerplaat in het verkeer toe te laten. Het was de eerste keer sinds 1997 dat deze maatregel werd ingevoerd.

Meest gelezen