Saskia De Coster wint Opzij Literatuurprijs

De Vlaamse schrijfster Saskia De Coster heeft de Opzij Literatuurprijs gewonnen voor haar roman "Wij en ik". De jury, onder voorzitterschap van strafpleiter Inez Weski, maakte dat woensdagavond bekend in Amsterdam. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 5.000 euro.

"Wij en ik" is een familieroman over een rijk Vlaams gezin dat in een villawijk woont. Sarah, de dochter des huizes, kan maar moeilijk van haar ouders loskomen.

"Messcherp en met groot psychologisch inzicht onderzoekt de auteur het 'wij-gevoel' versus de drang naar vrijheid en eigenheid", stelt de jury. Onder de genomineerden waren ook Margriet de Moor, Jannie Regnerus, Miek Zwamborn en Hanna Bervoets, die de prijs won in 2012.

De Opzij Literatuurprijs voor de beste roman van een Nederlandstalige schrijfster werd in 1979 in het leven geroepen door het maandblad Opzij, toen nog onder de naam Annie Romeinprijs. Eerdere winnaars waren onder anderen Hella Haasse, Jessica Durlacher en Manon Uphoff.

Meest gelezen