20 maanden cel voor afpersing met valse politiebadge

De Brugse strafrechter heeft een Roemeen veroordeeld tot een effectieve celstraf van 20 maanden voor afpersing. De man toonde een valse politiebadge om toeristen schrik aan te jagen en verplichtte hen hun geld af te geven.

Adrian D. pleegde de feiten samen met twee nog steeds voortvluchtige kompanen. Zo hielden ze op 6 januari 2013 in Brugge twee Venezolaanse toeristen tegen. Ze probeerden de slachtoffers te intimideren met een valse politiebadge. "Jullie moeten je geld afgeven, anders vliegen jullie in de cel", zei Adrian D. in het Engels. Onder de indruk van de boomlange Roemeen gaven de slachtoffers hen 135 euro en 700 dollar.

In september sloeg de bende nogmaals toe in Brugge. Toen werden twee Chilenen 2.000 euro lichter gemaakt. In Gent moesten Japanse toeristen 60.000 yen afgeven. Omgerekend is dat een slordige 425 euro. Een groep Russen werd in Antwerpen maar liefst 1.500 euro lichter gemaakt. Adrian D. werd ook nog veroordeeld voor twee mislukte afpersingen.