"FC De Kampioenen"-acteur Rottiers op PVDA-lijst

Acteur Ben Rottiers - Pol in "FC De Kampioenen" - zal bij de komende verkiezingen op de Antwerpse Kamerlijst van de PVDA staan. Dat meldt de partij in een persbericht.

Ben Rottiers zal de achtste plaats innemen op de Kamerlijst in Antwerpen. PVDA+ noemt Rottiers "een opvallende nieuwe naam", maar zijn kandidatuur komt niet volledig uit de lucht gevallen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen steunde hij al openlijk Peter Mertens en hij daagde ook op in "Reyers laat" aan de zijde van collega-acteur Dirk Tuypens (foto in tekst), die bij de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker was voor de PVDA.

Rottiers is volgens de PVDA "vooral een sociaal bewogen man". "Voor mij is het in de eerste plaats van belang dat PVDA+ voldoende stemmen krijgt om Peter Mertens in de Kamer te krijgen", vertelt Rottiers. "Dat wordt al een hele klus, maar ik wil er al mijn energie in steken."

De acteur is het ook beu dat hij dezelfde partijen al dertig jaar dezelfde beloftes hoort doen, zonder dat er iets gebeurt. "Ik begrijp niet dat de kiezer dat blijft slikken. Nu willen alle partijen weer 100.000 extra jobs creëren, maar het enige dat we zien is dat steeds meer jongeren en ouderen werkloos zijn."

"Ik ben 56 jaar, ik hoor dat soort beloftes al sinds ik vooraan in de 20 was. Ik ben dat beu en ik wil dat de mensen uit hun zetel komen en zich niet in slaap laten wiegen door de partijen die al die jaren dingen hebben kunnen doen, maar niks hebben gedaan."

lees ook