Borsato: "Weken had ik geen energie, maar nu voel ik me hartstikke goed"

Eind januari werd de Nederlandse zanger Marco Borsato getroffen door een beroerte. In "Café Corsari" heeft hij vanavond teruggeblikt op de periode die daarop volgde. "Een ervaring als deze maakt je kwetsbaar. Je gaat nadenken over wat écht belangrijk is."

Borsato werd in januari getroffen door een zogenoemde TIA. Dat is een beroerte van voorbijgaande aard. Zelf heeft hij nog steeds het raden naar de precieze oorzaak. "Een hoge bloeddruk en een stressvol leven zijn natuurlijk niet handig", zei hij in "Café Corsari". "Jarenlang heb ik niks gemerkt, maar nu was het serieus. Mijn gezichtsveld viel weg en kwam niet meer terug. Ik ging naar de dokter en werd in het ziekenhuis opgenomen."

"Ik heb er geen bijwerkingen aan overgehouden, behalve dan dat ik weken aan een stuk geen energie had. Als ik tweehonderd meter stapte, was ik doodmoe. Dat baarde me zorgen. Wat met de komende tournee? Gelukkig kon ik op mijn vrouw en mijn kinderen rekenen. Zij hebben veel werk uit handen genomen."

"Een ervaring als deze maakt je kwetsbaar. Je gaat nadenken over wat écht belangrijk is. Zo heb ik mijn agenda bij de hand genomen en ben ik rigoureus aan het schrappen gegaan. Enkel muziek maken en zingen is overgebleven."

"Sinds ongeveer twee weken gaat het weer hartstikke goed met me. Eind mei kom ik naar het Sportpaleis en neem ik mijn dochter mee. Ik zal er staan, enthousiaster dan ooit."