CD&V legt 3D-plan voor aan Angela Merkel

De kopstukken van CD&V hebben het sociaaleconomisch verkiezingsprogramma van de partij (het 3D-plan) overhandigd aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Dat gebeurde op de vergadering van de Europese Volkspartij (EVP) in Brussel, kort voor de start van de Europese top.

Vlaams minister-president Kris Peeters, partijvoorzitter Wouter Beke, vicepremier Pieter De Crem en Europees lijsttrekker Marianne Thyssen zaten kort met Duits kanselier Angela Merkel samen om het plan te overlopen. De tekst is nu ook naar het Duits en het Engels vertaald en werd aan de bondskanselier overgemaakt. Later wordt het 3D-plan ook nog in het Frans omgezet.

Volgens Peeters zag Merkel dat het plan veel elementen bevat die ook in haar programma terug te vinden zijn en dat het "alles heeft om de kiezer te overtuigen". "Als ons plan door haar en haar diensten goed wordt bevonden, ben ik tevreden", zei Peeters. Zelf was Merkel niet aanwezig op de persbriefing.

lees ook