Frie Leysen stopt als theaterdirecteur Wiener Festwochen

Na afloop van de eerstvolgende editie van de Wiener Festwochen zal de Belgische festivalorganisator en curator Frie Leysen haar functie als theaterdirecteur bij het Weense festival neerleggen. Dat is ze overeengekomen in samenspraak met de artistieke en uitvoerende directeur.

Van 9 mei tot en met 15 juni vindt in Wenen een nieuwe editie van de het festival Wiener Festwochen plaats. Na afloop zal Leysen haar functie als theaterdirecteur neerleggen. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt.

"Artistiek directeur Markus Hinterhäuser en uitvoerend directeur Wolfgang Wais hebben besloten in te gaan op het verzoek van Frie Leysen om de samenwerking stop te zetten op 30 juni", klinkt het. "Frie Leysen is op zoek naar nieuwe professionele uitdagingen en innovatieve artistieke doelen. Hinterhäuser en Wais willen haar hierin niet hinderen en koesteren een groot respect voor haar."