Jasjes van The Beatles halen 138.000 euro op veiling

De jasjes die George Harrison en Ringo Starr droegen tijdens de opnames van de film "Help!" uit 1965 zijn op een veiling in het Verenigd Koninkrijk voor 115.000 pond (zo'n 138.000 euro) onder de hamer gegaan. Een piano die nog door Paul McCartney en John Lennon is bespeeld, ging voor 57.500 pond (69.000 euro) de deur uit.

De veiling vond plaats in het Adelphi Hotel in Liverpool, de thuisbasis van The Beatles. Vooraf waren de jasjes van Harrison en Starr elk op 24.000 à 36.000 euro geschat. Uiteindelijk gingen ze respectievelijk voor 65.000 en 73.000 euro de deur uit.

Harrison en Starr droegen de jasjes tijdens de opnames van de film "Help!" uit 1965. Volgens veilinghuis Omega zijn ze door Britten gekocht.

Op dezelfde veiling is ook een piano verkocht waarop zowel Paul McCartney als John Lennon nog hebben gespeeld. Sterker nog: de nummers "Help!" en "Yesterday" zouden aan de piano zijn gecomponeerd. Een Zuid-Amerikaanse koper ging ermee aan de haal voor 57.500 pond (69.000 euro).

Zowel de jasjes als de piano werden verkocht door Richard Lester, de regisseur van "Help!" en van de eerste Beatlesfilm "A hard day's night".

Normaal zouden ook een cape, een pak een een vel handgeschreven lyrics van Paul McCartney te koop worden aangeboden, maar McCartney schakelde in laatste instantie wettelijke middelen in om die verkoop tegen te houden.

De veiling viel samen met de 50e verjaardag van de release van de Beatleshit "Can't buy me love".