Nieuwe extensie ".archi" weldra beschikbaar voor architecten

Architecten die een professionele website willen, kunnen die vanaf 8 april meer dan ooit beroepseigen maken. Dan lanceert het Franse bedrijf Starting Dot immers de internetextensie ".archi". Die is exclusief voorbehouden voor architecten en hun organisaties wereldwijd.
imago stock&people

De extensie ".archi" is bedacht in samenspraak met de International Union of Architects (IUA). De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) die domeinnamen internationaal beheert, heeft het specifieke beheer van de nieuwe extensie toevertrouwd aan het Franse bedrijf Starting Dot. Dat zal samen met IUA toezien op een correcte toepassing van ".archi".

Volgens de stichter van Starting Dot hebben architecten uit meer dan 100 landen al een aanvraag voor de extensie ingediend. Hoewel ".archi" pas op 8 april beschikbaar wordt, kunnen geïnteresseerde architecten nu al een domeinnaam online reserveren.