Pistorius verkoopt huis om proceskosten te betalen

De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius heeft het huis te koop gesteld waar hij op 14 februari zijn vriendin Reeva Steenkamp om het leven bracht. Dat is nodig om zijn proceskosten te kunnen blijven ophoesten.
AP2014

Het gaat om de woning van Pistorius in de residentie Silver Woods Country in Pretoria. Sinds de moord heeft de atleet nooit nog voet gezet in die woning. "Hij kan zich niet inbeelden daar ooit nog te wonen", zegt zijn advocaat. De woning, nabij een natuurreservaat, heeft een geschatte waarde van vijf miljoen rand (330.000 euro), maar voor welk bedrag Pistorius de woning wil slijten, is niet bekend.

Het proces, dat op 3 maart begon, zou normaal drie weken duren en vandaag eindigen maar het zit nog maar in de helft. Het parket moet immers nog vier of vijf getuigen horen.