Vincent Bal werkt aan nieuwe film "Brabançonne"

De Belgische regisseur Vincent Bal is momenteel bezig met de opnames van zijn nieuwste film, "Brabançonne". Dat melden Eyeworks en Kinepolis Film Distribution. De film wordt in december in de zalen verwacht.

Deze film, "de eerste Belgische muzikale komedie", vertelt het verhaal van een Waals en een Vlaams harmonieorkest die beiden strijden om de oppergaai op een Europese wedstrijd.

Tijdens de voorrondes van de wedstrijd sterft de grote ster van de Vlaamse harmonie. De Vlamingen proberen vervolgens de grote ster van het Waals orkest in te lijven als vervanger voor hun gestorven kopman.

Aan de film werken Vlaamse, Waalse en Franse acteurs mee. Het gaat onder meer om Amaryllis Uitterlinden, Jos Verbist, Tom Audenaert, Marc Peeters, Koen Van Impe, Rilke Eyckermans, Liesa Naert, Michel Van Dousselaere, Veerle Eyckermans, Ivan Pecnik, Tiny Bertels en Kobe Van Herwegen.

"Brabançonne" wordt tegen december 2014 in de bioscoopzalen verwacht. Vincent Bal regisseerde eerder al "Minoes" en "Nono het ZigZag Kind".