Waarom noemde Kate Winslet haar zoontje "Bear Blaze"?

Mia en Joe, nauwelijks opvallende namen die actrice Kate Winslet aan haar eerste twee kinderen gaf. Daarom was de verrassing nog groter, toen ze haar derde kind, geboren in december 2013, de naam van Bear Blaze gaf, of Beer Vuurzee. Aan Ellen DeGeneres legde de "Titanic"-actrice dinsdag uit hoe zij en haar echtgenoot Ned Rocknroll tot die naam gekomen zijn.

"Toen ik zwanger was van Mia en Joe, gaf ik hen nog geen naam. Ik wilde eerst zien hoe ze eruit zagen en tot welke persoon ze zouden uitgroeien. Maar nu waren die twee er al en de hele zwangerschap lang ging het altijd maar over de naam van de nieuwe baby."

"Ze werden dus echt bij de keuze van de naam betrokken en de beslissing van "Bear" (beer) viel vrij snel. Toen ik jonger was, was de bijnaam van een van mijn vrienden Bear. Ik vond hem een prachtkerel. Hij was een heuse beer. Hij bood zijn schouder aan als je wilde huilen. Een grote knuffelbeer, zeg maar."

"Dat we voor "Blaze" (vuurzee) kozen, heeft te maken met een belangrijk moment in het leven van mij en mijn man. Want eigenlijk hebben we elkaar ontmoet tijdens een woningbrand." Winslet verwees hier naar de brand in een luxeverblijf van Richard Branson in 2011. Ze bracht daar haar vakantie door met haar toenmalige vriend. Rocknroll was een van de andere gasten.

lees ook