Zenders Medialaan voortaan ook te bekijken op Yelo

Op een persconferentie vanmorgen hebben kabelmaatschappij Telenet en Medialaan - het moederbedrijf boven VTM - aangekondigd dat ze tot 2017 een samenwerking aangaan. Concreet betekent dit dat alle zenders van Medialaan voortaan ook op Yelo te bekijken zullen zijn.

Naast VTM en 2BE kunnen Telenetklanten voor de zomer dus ook Vitaya, Jim en VTMKZOOM bekijken via Yelo TV op pc, tablet en smartphone. Dit is een element van een ruimer samenwerkingsakkoord tussen beide mediagroepen. Zo zal het in de toekomst ook mogelijk worden om opnames van de zenders te bekijken via de Yelo TV-app en -website.

Volgens een gezamenlijk uitgestuurd persbericht zullen Telenet en Medialaan verder samenwerken om andere innovaties rond televisiebeleving te ontwikkelen.

"We zijn allebei blij met dit akkoord"

  • Peter Bossaert (CEO Medialaan): "Ik ben erg blij met dit akkoord. Het tv-kijkgedrag is in volle verandering en dat is goed nieuws want er wordt meer tv gekeken dan ooit. Medialaan en Telenet willen nu samen de kans grijpen om deze groeimarkt verder te ontwikkelen, de bestaande televisiediensten te actualiseren zonder dat het de kijker meer kost, en te innoveren. We geloven dat samenwerking tussen onze bedrijven waarde creëert. Daar hadden we even tijd voor nodig, we hebben er de voorbije maanden hard aan gewerkt. Maar het verheugt me dat we nu een streep hebben kunnen trekken onder het verleden en opnieuw vooruit kunnen kijken."
     
  • John Porter (CEO Telenet): "Ik ben uitermate verheugd en trots dat wij na lange onderhandelingen samen tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen, waarbij de kijker de winnaar is. Wij hebben elkaar als belangrijke lokale partners gevonden en willen nu volop inzetten op een verdere groei van het Vlaamse medialandschap. Dankzij deze nieuwe samenwerking, kunnen we onze klanten alle Medialaan-zenders op al onze platformen aanbieden en zo een ijzersterk en volledige televisie-ervaring garanderen."