"We dachten eerst dat het een rioolbuis was, maar het bleek een granaat"

De vondst van een granaat op een bouwterrein van een leegstaand flatgebouw aan de Italiëlei in Antwerpen, heeft heel wat verkeershinder veroorzaakt. De granaat werd ontdekt bij graafwerkzaamheden op een bouwterrein van een leegstaand flatgebouw. De omgeving werd een tijdlang ontruimd.

"We waren aan 't graven met de schup en ineens stootten we op iets hard", vertelt de arbeider die de granaat ontdekte. "We dachten eerst dat het om een rioolbuis ging, maar het bleek een granaat. Mijn collega heeft het ding eerst nog vastgepakt, maar toen beseften we dat we er beter afbleven en hebben we de politie gebeld."

Uit voorzorg werden zo'n 150 woningen ontruimd. De Leien werden afgesloten tussen de Franklin Rooseveltplaats en de Paardenmarkt, met veel verkeerschaos tot gevolg. Ook de bussen van De Lijn moesten omrijden en reden met vertraging.

De ontmijningsdienst van het leger kwam ter plaatse om het springtuig onschadelijk te maken. Daarna werd het terrein onderzocht om na te gaan of er mogelijk nog andere projectielen lagen, daarna werd de veiligheidszone opgeheven.