Bozar woensdag gesloten voor publiek door komst Obama

Barack Obama speecht op woensdag 26 maart in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel. Door de aanwezigheid van de Amerikaanse president in Bozar zal het museum, waar momenteel onder andere een expo van Michaël Borremans loopt, heel de dag gesloten zijn.

Vanaf 19 uur, na het bezoek van Obama, gaat Bozar opnieuw open. Het geplande concert van het Klarafestival vindt dus gewoon plaats, al zal het concert een half uur later van start gaan.

Brussels Airport, waar Barack Obama dinsdagavond landt, waarschuwt in een persbericht intussen voor mogelijke vertragingen van vertrekkende en aankomende commerciële vluchten op 25 en 26 maart door de komst van de Amerikaanse president. De nationale luchthaven zal op beide dagen ook moeilijk bereikbaar zijn door de strikte veiligheidsmaatregelen. Daarom vraagt Brussels Airport aan de passagiers om tijdig naar de luchthaven te komen.