Brit Andy Serkis regisseert "The jungle book"

De Britse acteur en regisseur Andy Serkis gaat "The jungle book" regisseren. Serkis is vooral bekend als Gollum in de filmadaptaties van de boeken van Tolkien. Hij was ook te zien in "The planet of the apes"-films. Het is nog niet duidelijk of Serkis ook een rol zal spelen in "The jungle book".

Andy Serkis debuteert als regisseur, maar heeft al veel ervaring achter de camera. De 49-jarige Brit was assistent-regisseur bij de drie "Hobbit"-films en regisseerde enkele scenes voor "The lord of the rings".

Na het afhaken van Alejandro Inarritu kozen de producenten van "The jungle book" voor Andy Serkis. De speelfilm van Warner Bros is niet de enige verfilming van "The jungle book" die op dit ogenblik gemaakt wordt.

Disney werkt ook aan een verfilming van het boek van Rudyard Kipling. Die film wordt geregisseerd door Jon Favreau. De releasedatums van beide films is nog niet bekend.