Etterbeek legt tijdelijk plaatsverbod op met GAS-boete

Vincent De Wolf, burgemeester van Etterbeek, heeft enkele jongeren via een GAS-boete een tijdelijk plaatsverbod opgelegd. Het gaat wellicht om de eerste toepassing van de nieuwe straf die kan worden uitgesproken sinds 1 januari.

Sinds de hervorming van Gemeentelijk Administratieve Sancties hebben gemeenten een uitgebreider arsenaal aan mogelijke straffen. Zo kan ook een plaatsverbod van een maand worden uitgesproken, dat twee keer kan worden verlengd. De straf wordt uitgesproken bij verstoring van de openbare orde of na een reeks inbreuken die in dezelfde omgeving plaatsvonden.

Etterbeek heeft vier jongeren tussen 15 en 16 donderdag verboden een maand lang een deel van de Jachtwijk te betreden. Ze pleegden er een reeks gewelddelicten die sommige slachtoffers op een tijdelijke werkonbekwaamheid kwam te staan.