Kate Bush keert na 35 jaar naar het podium terug

Na haar megahit "Wuthering heights" in 1979 is Kate Bush van het podium weggebleven, maar na 35 jaar komt daarin binnenkort verandering. Op haar officiële website laat de Britse zangeres weten dat ze in augustus en september liefst 15 concerten zal geven in de Eventim Apollo in Londen.
AP1980

"Before the dawn" zal de concertenreeks heten. Het eerste optreden staat gepland op 26 augustus. Daarna volgen nog 14 andere concerten.

"Ik ben blij dat ik kan aankondigen dat ik enkele live optredens zal geven", laat Bush op haar website weten. "Ik hoop dat jullie erbij zullen zijn en ik kijk er naar uit jullie terug te zien."

Het is geleden van 1979 dat Bush nog live op het podium stond. Toen scoorde ze een megahit met het nummer "Wuthering heights". Het was het eerste lied geschreven door een vrouw dat de Britse hitlijsten aanvoerde. Nadien bracht ze nog tien andere albums uit en werd ze drie keer voor een Grammy genomineerd.

Voor de fans: hieronder kan u het nummer "Wuthering heights" beluisteren.