Ontwerp vrije naamkeuze nog naar Senaat

De wetgeving op de dubbele keuze van familienamen is nog niet definitief rond. Gisteren keurde de Kamer de wet goed, maar Open VLD wil dat nu ook de Senaat zich over de zaak uitspreekt.

De Senaat heeft het recht om de wet te evoceren en dus opnieuw te bespreken binnen een termijn van 15 dagen. Maar dan zitten we voor de Paasvakantie en blijft er maar een week meer over om de wet door de Senaat te loodsen.

Open VLD vreest vertragingsmanoeuvres  van de oppositie. Daarom sturen ze het wetsontwerp zelf meteen naar de Senaat in de hoop dat het dan nog op tijd gestemd zal zijn.

"Om te vermijden dat men het einde van de termijn afwacht en er dan geen tijd meer zou zijn voor behandeling, is het beter dat wij nu zelf de agenda bepalen en ervoor zorgen dat het ontwerp nog tijdig gestemd kan worden in de Senaat", zegt Kamerlid Carina Van Cauter.

Als dat niet lukt dan blijft alles bij het oude.