Phara De Aguirre en Wim De Vilder in verkiezingstalkshow op Eén

VRT Nieuws heeft de plannen van het verkiezingsaanbod in de aanloop naar 25 mei voorgesteld. Het aanbod op televisie, radio en online zal vooral focussen op het inhoudelijke. In april focust "Reyers politiek" twee weken lang op de ideologie van de acht grote Vlaamse partijen. Wim De Vilder zal samen met Phara De Aguirre een politieke talkshow presenteren op Eén van 12 mei tot en met 22 mei.

VRT Nieuws heeft de plannen voor het verkiezingsaanbod bij de openbare omroep voorgesteld. Zowel op televisie, radio als online ligt de focus op de inhoud en in de verschillende programma's wil de nieuwsdienst informeren en verhelderen.

"Factcheck14" en "De foto van Vlaanderen" zijn twee elementen van de verkiezingsaanpak die als een rode draad door het aanbod van tv, radio en online lopen.

In "Factcheck14" onderzoekt Ivan De Vadder of de cijfers die politici gebruiken om hun stellingen te staven of te argumenteren wel kloppen. Hij doet momenteel al aan factchecking in "De zevende dag", online op deredactie.be en in "De ochtend" op Radio 1. Ook tijdens de verkiezingsuitzendingen op Eén in de aanloop naar 25 mei zal hij feiten, cijfers en beweringen tegen het licht houden.

"De foto van Vlaanderen" is een groot onderzoek waarin de VRT gepeild heeft naar de prioriteiten van de burger aan de vooravond van de verkiezingen. De resultaten van de enquête bij meer dan 3.000 respondenten worden van 31 maart tot 4 april voorgesteld op deredactie.be, "De ochtend" en "Vandaag" op Radio 1, "Het journaal" op Eén en "Terzake" op Canvas.

Op de sofa bij Phara De Aguirre en Wim De Vilder

Van 12 mei tot en met 22 mei zullen Phara De Aguirre en Wim De Vilder samen van maandag tot donderdag gasten ontvangen in een verkiezingstalkshow op Eén.

Ook "Reyers laat" focust op de verkiezingen van 25 mei. Tijdens de paasvakantie wordt het programma omgedoopt tot "Reyers politiek".

"Reyers politiek" gaat op zoek naar de ideologie van de acht grote Vlaamse partijen. De voorzitters van de verschillende partijen zullen samen met een gast van het andere geslacht de revue passeren.