Rutte: "Nu geen samenwerking mogelijk met PVV"

De Nederlandse minister-president en VVD-leider Mark Rutte vindt op dit moment samenwerking met de PVV van Geert Wilders niet mogelijk. Dat zei de premier in een reactie op de uitspraken van Wilders over Marokkanen in Nederland.
AP2013

Zolang de PVV dergelijke standpunten inneemt, is samenwerking van de VVD met de PVV niet mogelijk, aldus Rutte. Hij benadrukte dat dat geldt voor de landelijke partij, maar niet voor de VVD-afdelingen in Den Haag en Almere waar de PVV in de gemeenteraad zit. Die kunnen dat zelf beslissen.

Rutte sprak na afloop van de Europese top in Brussel. Naar eigen zeggen is hij daar niet door EU-collega's aangesproken op de uitlatingen van Wilders.

Rutte herhaalde dat de toespraak van Wilders hem een buitengewoon slecht gevoel had gegeven en een vieze smaak in de mond. Opnieuw heeft Wilders een grens overschreden, aldus de VVD-kopman.