Spilfiguur xtc-smokkel veroordeeld

In Hasselt is de spilfiguur in de smokkel van 15 miljoen xtc-pillen veroordeeld tot 4 jaar cel. Dat is veel minder dan de openbaar aanklager gevraagd had. In 2007 werd in Melbourne, in Australië, de recordvangst pillen gevonden in blikken tomatenpuree. Het federaal parket laat al weten in beroep te zullen gaan.

Het vonnis in de zaak was eerder deze maand al een keer uitgesteld. Vandaag volgde dan wel de veroordeling. De man uit Maasmechelen werd veroordeeld tot 4 jaar cel. Zijn kompaan kreeg ook 4 jaar. Dat is minder dan de respectievelijk 7 en 6 jaar cel die waren gevorderd.

De feiten dateren van 2007 en 2008 toen de man uit Maasmechelen de spilfiguur was in de smokkel van xtc-pillen. Via de Italiaanse stad Napels zouden maar liefst 15 miljoen pillen naar Melbourne in Australië zijn verscheept. Een lading van 3.000 blikken tomaten diende om de drugs te verstoppen (foto).

Het federaal parket laat al weten in beroep te zullen gaan.