Stakingsdreiging bij Gazet van Antwerpen afgewend

De directie van Mediahuis en het personeel van de krant Gazet van Antwerpen hebben na overleg beslist om de gesprekken tussen beide partijen voort te zetten. Gisteren nam hoofdredacteur Pascal Kerkhove ontslag en in een open brief in de krant van vandaag sprak het personeel over een vertrouwensbreuk tussen de redactie en de directie.

Na het overleg tussen de directie van Mediahuis en het personeel van Gazet van Antwerpen is de stakingsdreiging bij de Antwerpse krant afgewend. Morgen ligt de krant in de winkelrekken.

Er hing een staking in de lucht, nadat hoofdredacteur Pascal Kerkhove ontslag had genomen. Drie afgevaardigden van de redactie zullen voorlopig zijn plaats innemen.

De gesprekken tussen de directie van Mediahuis en het personeel van Gazet van Antwerpen zullen voortgezet worden.

Vorig jaar kwam Gazet van Antwerpen samen met Het Belang van Limburg, De Standaard en Het Nieuwsblad onder een koepel terecht, het Mediahuis. Sindsdien zijn er onderhandelingen over een herstructurering, maar die verlopen moeilijk.