Theatergroep Ontroerend Goed centrale gast TAZ

De Gentse theatergroep Ontroerend Goed is deze zomer de centrale gast van Theater aan Zee (TAZ) in Oostende. Het jonge gezelschap zal de affiche van het festival bepalen. Het put daarvoor uit zijn eigen repertoire en nodigt ook artistieke "verwanten" uit.

Ontroerend Goed won tien jaar geleden de Jongtheaterprijs op TAZ. Dit jaar zijn ze de jongste centrale gast ooit op het festival. In Oostende zal voor het eerst in Vlaanderen "De trilogie van de zelfkennis" integraal opgevoerd worden. Die bestaat uit drie stukken die het gezelschap maakte tussen 2004 en 2010: "The smile on your face", "Intern" en "A game of you".

"The smile on your face" betekende de internationale doorbraak van Ontroerend Goed. In de voorstelling wordt het publiek geblinddoekt in een rolstoel door een zintuiglijk, intiem parcours geleid. Ze leverde de groep een Fringe First Award op op het festival van Edinburgh en een Best Theatre Award in Adelaide.

Er komt ook een herneming van "A history of everything" (2012), de voorstelling die ze maakten met de Sydney Theatre Company waar actrice Cate Blanchett artistiek directeur is. Ook het stuk "Audience" (2011) zal nog eens in Oostende te zien zijn.

Openingsvoorstelling wordt "Wijven"

De openingsvoorstelling van TAZ wordt de nieuwste productie van Ontroerend Goed, "Wijven". Daarin claimen zes actrices (Charlotte De Bruyne, Anemone Valcke, Verona Verbakel, Karolien De Bleser, Marian Deschutter en Aurélie Lannoy) wijven te zijn. Ze zetten zich af tegen het feminisme, zwelgen in de bevestiging van het rollenpatroon en stellen de vraag of de vrouwelijke identiteit wel bestaat.

Naast deze zes eigen producties nodigt Ontroerend Goed ook nog verwante theater- en muziekgasten uit naar TAZ. De eerste namen zullen eind april bekendgemaakt worden.

Theater aan Zee vindt plaats van 31 juli tot en met 9 augustus in Oostende.