102 jongeren op de Groen-kieslijsten

Bij de verkiezingen van 25 mei zullen er op de Groen-kieslijsten 102 jongeren (kandidaten geboren sinds 1981) staan. Dat maakte Jong Groen samen met Groen-voorzitter Wouter Van Besien zaterdag bekend op de lancering van de kiescampagne van de jonge ecologisten. Jong Groen lanceerde ook een nieuw logo en heeft een kritisch rapport voor de Vlaamse regering.

Bram Van Braeckevelt, voorzitter van Jong Groen, is niet mals voor de ploeg van Peeters II. Vooral ministers Pascal Smet (SP.A, Onderwijs, Jeugd en Gelijke Kansen) en Philippe Muyters (N-VA, o.a. Werk) moeten het ontgelden.

"Peeters II heeft jongeren geen perspectief geboden. Als 1 op de 7 jongeren het onderwijs verlaat zonder diploma, maar een echte duidelijk onderwijshervorming voor alle scholen uitblijft, dan heeft deze Vlaamse regering jongeren in de steek gelaten. Vooral als het jeugdwerkloosheidsbeleid zich bijna heeft beperkt tot een robbertje vechten met de federale minister van werk", aldus Van Braeckevelt. "Jongeren verdienen beter", zegt de jongerenvoorzitter.

Jong Groen trekt met vijf speerpunten de campagne in: geen GAS-boetes voor minderjarigen, bindende klimaatakkoorden op de verschillende beleidsniveau's, een echte onderwijshervorming, een federale kieskring en een Europees basisinkomen om de strijd tegen ongelijkheid in een hogere versnelling te brengen.

lees ook