Dood van man na aanrijding in Lebbeke was ongeval

De dood van een 64-jarige man na een aanrijding op 20 maart in de Rossevaalstraat in Lebbeke, is veroorzaakt door een ongeval. Dat bevestigt het parket van Dendermonde. De bestuurder van het voertuig wordt wel verdacht van opzettelijk, maar zonder het oogmerk om te doden, slagen en verwondingen te hebben toegebracht met de dood tot gevolg.

De verdachte uit Lebbeke leefde al enige tijd in onmin met het slachtoffer, eveneens uit Lebbeke. "Op donderdag 20 maart hadden zij met elkaar afgesproken, doch er ontstond opnieuw onenigheid tussen beide", zegt parketwoordvoerster Kristine De Beule. "Op het ogenblik dat de ene man wilde vertrekken ging het slachtoffer aan de deur van zijn voertuig hangen. Toen de bestuurder alsnog vertrok, kwam het slachtoffer daarbij ten val. Hij overleed ter plaatse."