Hond en soldaat door dolle heen bij weerzien

Vier jaar lang werkte de Amerikaanse sergeant David Simpson in Irak samen met de Duitse herdershond Robbie. Maar een jaar geleden scheidden hun wegen, nadat Simpson om medische redenen naar de VS moest terugkeren. Toen Simpson onlangs vernam dat ook de actieve loopbaan van Robbie tot een einde was gekomen, kocht hij een ticket naar Duitsland, naar waar de hond was overgebracht, om hem te "adopteren".

"Mijn hart brak toen ik Robbie moest achterlaten in Irak. Je moet er doorheen, maar je weet niet hoe de hond zelf zoiets verwerkt", vertelde Simpson aan nieuwswebsite Fox 13. Maar dat gebroken hart was dus maar tijdelijk. Het filmpje met de reünie werd de afgelopen twee weken ruim één miljoen keer bekeken.

Een reünie tussen soldaat en hond, wanneer deze laatste "met pensioen" gaat, is niet uitzonderlijk. Begin maart werd sergeant Harvey Holt met de tienjarige Mechelse herder Jackson herenigd. Beiden hadden zes maanden nauw samengewerkt in Irak (zie foto). Toen hun wegen uit elkaar gingen, liet hij een beeld van de hond in zijn been tatoeëren. Dankzij donaties werden beiden onlangs herenigd. "Hij zal bij ons als een baby worden verzorgd", besloot Harvey’s echtgenote op nieuwswebsite My Wabash Valley.

Een van de meest succesvolle filmpjes van herenigingen van een hond met zijn soldatenbaasje is nog altijd het filmpje met hond Chuck, die thuis heeft zitten wachten. Na het horen van de woorden "Daddy’s home" zet hij het onmiddellijk op een lopen richting zijn baasje. Wat dan volgt, is een extreem hartelijk weerzien. Intussen is het filmpje goed voor ruim 7 miljoen views, en het blijft opduiken wanneer de relaties soldaat-hond weer in het nieuws komen.

lees ook