Michelle Obama pleit in Peking voor vrije meningsuiting

De first lady van de Verenigde Staten, Michelle Obama, heeft in Peking gewezen op het belang van de vrijheid van meningsuiting. Obama is in China om de banden tussen de twee grootmachten aan te halen.
AP2014

"We verwachten dat de vrijheid van meningsuiting en religie, en het recht op informatie, universele mensenrechten zijn waar iedereen ter wereld van moet kunnen profiteren vanaf zijn geboorte", zei Obama tegen een publiek van zo'n 200 studenten aan de universiteit van Peking, waarvan de meerderheid Amerikanen.

De Amerikaanse first lady is samen met haar dochters Sasha en Malia voor zeven dagen op bezoek in China, om de banden tussen beide landen aan te halen. Het is haar eerste bezoek aan China, en pas de derde buitenlandse reis zonder haar man Barack Obama sinds die begin 2009 president werd.

De Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse ambtgenoot ontmoeten elkaar volgende week naar aanleiding van de top over nucleaire veiligheid in Den Haag.