Mogelijke brokstukken Boeing ontdekt op Chinese satellietbeelden

De Chinese regering heeft op satellietfoto's een nieuw object gezien in het zuiden van de Indische Oceaan. Dat zou mogelijk te maken hebben met het Maleisische vliegtuig dat twee weken geleden verdween. Dat maakte de Maleisische regering vandaag bekend.

De Maleisische minister van Verkeer, Hishammoeddin Hoessein, zei op zijn dagelijkse persconferentie dat de Chinese ambassadeur in Kuala Lumpur satellietfoto's had ontvangen van een dobberend object in de zuidelijke zoekcorridor boven de Indische Oceaan. Het object is 22 meter lang en 30 meter breed. Volgens het officiële Chinese persbureau Xinhua heeft Peking de waarneming bevestigd.

De zoektocht ten zuidwesten van Perth in Australië met zes vliegtuigen heeft zaterdag niets opgeleverd, melden meerdere internationale media.