Paus Franciscus haalt uit naar de maffia

De paus heeft harde woorden gericht tot de maffia tijdens een herdenkingsceremonie in Rome voor zo'n 900 nabestaanden van de slachtoffers. Hij roept de maffiosi op zich te bekeren en te stoppen met hun misdaden.

"Zonder bekering gaan maffiosi naar de hel", zegt de paus zichtbaar geëmotioneerd. "Want macht en bloedgeld verkregen door smerige handel kan niet meegenomen worden naar het hiernamaals." Zijn speech was vergelijkbaar met de woorden die de Poolse paus Johannes Paulus II in 1993 uitsprak.

Paus Franciscus sprak in Rome voor zo'n 900 nabestaanden van maffia-slachtoffers die al 19 jaar worden herdacht op de eerste lentedag. Deze week konden alweer drie nieuwe namen worden toegevoegd aan de lange lijst, na de maffia-afrekening in de Zuid-Italiaanse stad Tarranto, waarbij twee personen en een 4-jarig kind werden omgebracht.