"Homeland"-acteur James Rebhorn is overleden

Acteur James Rebhorn, vooral bekend door zijn rol in de Amerikaanse serie "Homeland", is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Amerikaanse omroep NBC zondag op gezag van de Hollywood Reporter gemeld.

James Rebhorn bouwde een carrière van vijf decennia in films en op tv uit. Hij overleed vrijdag in zijn woning. In België is de acteur vooral bekend voor zijn rol in de spionageserie "Homeland". Hij was daarin de vader van CIA-agente Carrie Mathison die centraal staat in de serie.

Rebhorn acteerde in meer dan 100 verschillende tv-series, films en theaterstukken. Op het witte doek was hij te zien in onder meer "Lorenzo's oil", "The talented mister Ripley", "Independence day", "Scent of a woman" en "Carlito's way".

Op televisie was hij te zien in onder meer "Seinfeld", "White collar", "Homeland" en "Coma".