Een op de tien bestuurders te snel in Antwerpen

Bij een grootschalige Wodca-actie zaterdagnacht in de provincie Antwerpen is gebleken dat 9,9 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel reed. Bijna 4 procent blies positief bij de ademtest en dertien chauffeurs legden een positieve drugtest af. In totaal werden 62 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Dat meldt de provincie Antwerpen zondag.

In de nacht van zaterdag op zondag hebben in totaal 400 agenten van verschillende politiediensten in 45 gemeenten in de provincie Antwerpen een grootschalige Wodca-actie gehouden. Met dergelijke acties controleert de politie op overdreven snelheid, alcohol- en ander druggebruik, dit om het aantal weekendongevallen te doen dalen.

5.927 bestuurders werden op snelheid gecontroleerd, van wie 587 te snel reden (9,9 procent). 9.217 voertuigen werden staande gehouden voor een alcoholcontrole. 7.152 bestuurders legden een ademtest af, waarvan er 274 positief bleken (3,8 procent). "154 tests gaven zelfs een resultaat boven 0,8 promille", klinkt het. De controles gebeurden hoofdzakelijk a-selectief, wat betekent dat iedereen die de controle passeert, dient te blazen.

21 bestuurders ondergingen een speekseltest om op drugs gecontroleerd te worden. Dertien onder hen werden positief bevonden en dienden een bloedproef te ondergaan. Ook bleken heel wat gecontroleerde voertuigen niet verzekerd te zijn. Voorts werden ook enkele geseinde personen aangetroffen.

De ploeg van de politiezone Neteland verleende bijstand bij een geval van diefstal uit een vrachtwagen. Op de Binnensingel in Antwerpen gebeurde een kop-staartaanrijding in de wachtrij van de Wodca-controle.