Fietsdeelsysteem Villo! rondt kaap van 5 miljoen ritten

Villo!, het fietsdeelsysteem dat sinds 2009 bestaat in Brussel, rondt maandag de kaap van 5 miljoen ritten. Dat meldt Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille.

Om dat record te vieren, overhandigt de staatssecretaris een gratis Villo!-abonnement aan de gebruiker die symbolisch de 5 miljoenste rit aflegt. Dat gebeurt om 15.00 uur aan het Villo!-station op het Brouckèreplein, in aanwezigheid van Jérôme Blanchevoye, directeur van JC Decaux, de uitbaters van Villo!

Het fietsdeelsysteem in Brussel ging op 16 mei 2009 van start en telt bijna vijf jaar later meer dan 32.000 abonnees. Die zullen eind 2014 gebruik kunnen maken van 5.000 fietsen, verspreid over 360 fietsstations over het grondgebied van de 19 Brusselse gemeenten.