Franstalige socialisten sparen MR en N-VA niet, integendeel

Op het verkiezingscongres van de PS in Brussel is zwaar uitgehaald naar de N-VA en de Franstalige liberalen (MR). Volgens premier Elio Di Rupo hebben die een gemeenschappelijke vijand: de socialisten, want die willen de sociale zekerheid en de rechten van de arbeiders beschermen.

In een bomvolle Flageyzaal werden Di Rupo en PS-voorzitter Paul Magnette onthaald als helden door meer dan 2.000 militanten. Di Rupo noemde de komende verkiezingscampagne een van de belangrijkste in de geschiedenis van ons land.

"De verkiezingen van 25 mei beslissen over de toekomst van ons sociaal model", verklaarde de premier. De PS zal de sociale zekerheid verdedigen tegen de aanvallen van de nationalisten van N-VA en de liberalen van MR, luidde het.

Ook vicepremier Laurette Onkelinx was niet mals voor N-VA en MR. Volgens haar lacht de N-VA Wallonië uit, en negeert de partij zowel de moeilijkheden als de successen van de Waalse regio. Ze herinnert er ook aan dat MR-boegbeeld Didier Reynders Wallonië heeft vergeleken met Noord-Korea. Onkelinx waarschuwt dat MR klaarstaat om met de N-VA samen te werken.

De socialisten keurden unaniem het programma voor 25 mei goed. De grote lijnen werden uiteengezet door-voorzitter Paul Magnette en gaan in hoofdzaak over ongelijkheid in het onderwijs en tewerkstelling. "Ja, wij willen die 1 procent rijkste Belgen nog steeds een beetje meer laten betalen" en "ja, wij willen die 99 procent anderen een beter leven geven want als we sommige rechtse stemmen horen dan krijgen we de indruk dat de werknemers enkel een kost en een last zijn", klonk het.

lees ook