3 berenwelpjes in beslag genomen in Kosovo

In Kosovo hebben dierenrechtenactivisten 3 berenwelpen onder hun hoede genomen. Oska, Ron en Ema, ongeveer een maand oud, zijn veel te vroeg weggehaald bij hun moeder.

Oska en Ron werden weggehaald bij de familie waar ze woonden en en naar een berenopvang gebracht. Ema, een berin, kwam enkele dagen eerder dan haar vermoedelijk broers onder de aandacht van de politie omdat er foto’s verschenen op de Facebookpagina van de familie die het diertje had gekocht. Het is sinds 2010 in Kosovo verboden om bruine beren te houden en de overheid heeft de dieren direct in beslag genomen. Oska, Ron en Ema hebben dezelfde leeftijd. Er is dus een vermoeden dat ze broers en zus zijn. Over de moeder is niets bekend.

De dieren werden naar een berenopvang in Prishtina gebracht die onder toezicht staat van de internationale stichting Four Paws. Het is de bedoeling om de welpjes binnen enkele jaren terug in de wildernis uit te zetten en ze zullen dus met zo weinig mogelijk mensen in contact gebracht worden zolang ze in het opvangcentrum verblijven.