6 jaar cel voor verkrachter Finse Erasmusstudente

De rechtbank in Gent heeft een 41-jarige Iraniër veroordeeld tot 6 jaar cel voor de verkrachting van een Finse uitwisselingsstudente in de Gentse Overpoortbuurt. De man wordt ook 10 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

De feiten vonden plaats in de nacht van 18 op 19 oktober van vorig jaar. De Finse studente werd in een portiek geduwd door de 41-jarige man, die haar hardhandig betastte en ook verkrachtte. Pas toen een voorbijganger tussenbeide kwam, zette de verkrachter het op een lopen. In zijn vlucht graaide de man wel nog de gsm van het meisje mee.

De politie kon hem uiteindelijk vatten op basis van DNA-onderzoek. Toch ontkende de man. Hij beweerde dat hij die avond stomdronken was en zich niets meer kon herinneren. Een uitleg voor zijn DNA op het slipje van het slachtoffer had hij echter niet.

Het parket vroeg vijf jaar cel voor de man, maar de rechtbank gaf hem met zes jaar een nog zwaardere straf. Wanneer de man die straf uitgezeten heeft, zal hij nog voor een periode van 10 jaar gevolgd worden door de strafuitvoeringsrechtbank. De rechtbank acht hem bijzonder gevaarlijk omdat hij niet erkent dat hij met een seksuele problematiek kampt.