"Apple onderhandelt met Comcast over televisiesamenwerking"

Technologieconcern Apple voert onderhandelingen met de Amerikaanse kabelreus Comcast over een samenwerking op gebied van televisie. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van ingewijden. De bedoeling is om een nieuwe dienst te creëren, die televisie en video on demand aanbiedt via het internet.
A2012

Volgens de krant zou een set-top box van Apple gebruikt worden voor de tv-dienst en zou Comcast moeten werken aan een ongehinderde doorgifte van het signaal.

De doorgifte van het signaal zou namelijk moeten gebeuren langs een apart deel van de kabel die nu al gebruikt wordt voor televisie en internetbellen. Dat zou de kwaliteit van de videostream moeten garanderen.

Het nieuwsbericht past bij eerdere berichten dat Apple dit jaar met een nieuwe versie van zijn Apple tv komt. De onderhandelingen zouden zich wel nog in een pril stadium bevinden.