"Gerard Joling zingt op nucleaire top? Dan toch liedje "Broodje aap""

Een tweet van de Nederlandse zanger Gerard Joling heeft gisterenavond tot heel wat opschudding geleid in Nederland. De zanger liet namelijk weten dat hij vandaag mocht zingen op de nucleaire top in Den Haag. Een bericht dat door de organisatie ontkend wordt. "Als Joling zing op de nucleaire top, dan is dat het liedje "Broodje aap"", klinkt het.

Vandaag start in Den Haag een nucleaire top waaraan ruim vijftig staatshoofden en regeringsleiders deelnemen. Daar zullen onder andere de Amerikaanse president Barack Obama, de Chinese president Xi Jinping en de Duitse bondskanselier Angela Merkel aanwezig zijn.

Wie er ook hoopt bij te zijn, is de Nederlandse zanger Gerard Joling. "Wow! Ik mag morgen drie nummers zingen voor alle staatshoofden op de nucleaire top. Ik ben zeer vereerd", stuurde hij de wereld in via Twitter.

Dat bericht werd al snel voor waarheid aangenomen, zelfs door enkele media. Er volgde heel wat kritiek op Twitter. Veel mensen noemden het geplande optreden belachelijk.

De organisatie van de nucleaire top ontkent het bericht. "Als Gerard Joling zingt op de nucleaire top, is dat het liedje "Broodje aap"", klonk het via Twitter. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent het bericht. "Het is momenteel nog een verrassing hoe de openingsceremonie eruit zal zien, maar een ding is zeker: Gerard Joling zal daarbij geen rol spelen", lieten ze gisterenavond weten aan NOS.

De zanger en zijn management waren niet bereikbaar voor commentaar.