"Ik verwacht veel vliegtuigspotters die Air Force One willen zien"

In Steenokkerzeel zal de politie er morgen op toezien dat vliegtuigspotters niet plaatsnemen op de begraafplaats. Dat zegt burgemeester Kurt Ryon. Morgenavond komt de Amerikaanse president Barack Obama aan in ons land. Een foto van het presidentiële vliegtuig Air Force One is zeer begeerd bij vliegtuigspotters.

Burgemeester Kurt Ryon (Klaver-NVA) van Steenokkerzeel verwacht veel volk morgenavond. Dan komt de Amerikaanse president Barack Obama aan in België.

Steenokkerzeel ligt vlakbij de luchthaven van Zaventem en Melsbroek. Op welke luchthaven Obama zal landen zou nog niet duidelijk zijn. Het kerkhof is een zeer geschikte locatie om dalende vliegtuigen te spotten, want de landingsbaan van de luchthaven van Zaventem ligt eigenlijk in Steenokkerzeel.

"Dit is natuurlijk een vrij land en iedereen mag foto's nemen van vliegtuigen in de lucht", stelt burgemeester Kurt Ryon. "Spotters zijn dus welkom, maar ze mogen bijvoorbeeld niet in tuinen van mensen klimmen of op de grafzerken van de begraafplaats rondlopen", gaat Ryon voort. "De politie zal er morgen dan ook op toezien dat vliegtuigspotters niet plaatsnemen op de begraafplaats".

"De situatie verandert trouwens elk moment", besluit de burgemeester. "Wij worden als gemeente goed op de hoogte gehouden".