"Koppen" en "Alles kan schoner" in de prijzen

"Koppen" en "Alles kan schoner" zijn gelauwerd met de Persprijs Duurzame Ontwikkeling van de Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO). De "Koppen"-redactie werd gelauwerd voor het geheel van haar werk afgelopen jaar met een speciale vermelding van de reportages "Made in Bangladesh" en "Weg met de wegwerpeconomie". De tweedelige Canvas-documentaire "Alles kan schoner" van Dirk Draulans werd ook bekroond.
© VRT

De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) geeft adviezen aan de Belgische overheid over het federale beleid inzake duurzame ontwikkeling. Jaarlijks worden de Persprijzen Duurzame Ontwikkeling uitgereikt. Die gaan afwisselend naar de geschreven pers en naar de audiovisuele media.

Dit jaar gaan de prijzen naar de VRT-programma's "Koppen" en "Alles kan schoner". Volgens de jury waren "vooral "Made in Bangladesh" en "Weg met de wegwerpeconomie" het afgelopen jaar pertinente uitzendingen voor een groot publiek in het domein van duurzame ontwikkeling".

"Koppen" deelt de prijs met "Alles kan schoner", een tweedelige documentaire van Dirk Draulans en Stijn Van Baarle over allerlei Vlaamse initiatieven in de "cleantech", ecologische spitstechnologie ten dienste van duurzaamheid.