Cannabisplantage ontdekt door brand in Hoboken

In de Windmolenstraat in Hoboken zijn de hulpdiensten gisteravond op een cannabisplantage gestoten. Dat gebeurde na een hevige uitslaande brand. Niemand raakte gewond. Er is een verdachte opgepakt.

De plantage bevond zich op de eerste verdieping. Het gelijkvloers werd gebruikt als slaapruimte voor een aantal personen. Onder het dak zat de installatie voor de plantage. De vermoedelijke oorzaak van de brand is een kortsluiting. De eerste verdieping en het dak brandden totaal uit. Ook een aanpalende woning liep lichte schade op.

Er werden in totaal 278 cannabisplanten aangetroffen. Op de zolderverdieping was een afzuiginstallatie geïnstalleerd en werd ook een verdeelkast aangetroffen. In de tuin en in een tuinhuis werden nog tubes, verwarmingselementen, groeiproducten en potgrond aangetroffen. De ganse installatie, de planten en alle andere aan de plantage gerelateerde spullen werden in beslag genomen. Het pand werd verzegeld.

Tijdens het onderzoek kwam een van de bewoners opnieuw opdagen. De man van 26 werd ter plaatse gearresteerd. Hij weigerde nadien alle medewerking. Hij is gearresteerd en zal deze voormiddag worden voorgeleid op het gerechtshof.