Dreigende asfalteringswagen in Etterbeek getakeld

De asfalteringswagen in de Antoine Gautierstraat in Etterbeek is ondertussen getakeld. Die dreigde deze voormiddag op enkele huizen te vallen. De bewoners werden geëvacueerd maar ondertussen is het gevaar geweken.

De Brusselse brandweer is met een kraan ter plaatse gekomen om het voertuig te takelen en weg te halen. "Eenmaal dat gebeurd was, konden de bewoners terug hun huis in", zegt burgemeester Vincent De Wolf (MR). "We moeten nu de omvang van het gat in het wegdek nakijken en onderzoeken hoe we het op de juiste manier kunnen herstellen."

De asfalteringswagen van 25 ton was bezig met asfalteringswerken toen hij rond 10.20 uur door het wegdek zakte. Het gevaarte dreigde om te kantelen, waardoor drie huizen beschadigd konden raken. De politie stelde een veiligheidszone in en de buurt werd ontruimd.

Burgemeester De Wolf deelde een foto van de situatie via Twitter: