Duitsers onderscheppen condooms met coke voor Vaticaan

Veertien condooms gevuld met 340 gram cocaïne - straatwaarde 40.000 euro - dat pakketje kon door de Duitse douane worden tegengehouden. De eindbestemming - een postkantoor in het Vaticaan - doet in elk geval de wenkbrauwen fronsen. De vraag is nu voor wie van de 800 inwoners het pakket bestemd was.

De drugs uit een onbekend Zuid-Amerikaans land konden al in januari tegengehouden worden op het vliegveld van Leipzig. Maar vanwege de opvallende bestemming werd het onderzoek stilgehouden.

Samen met de Vaticaanse politie werd een operatie op touw gezet om de ontvanger op heterdaad te betrappen. Helaas voor de ordediensten kwam niemand het pakketje ophalen in het postkantoor. Wellicht omdat iemand werd getipt, denken de Duitsers. Interpol is alvast ingeschakeld om de zaak alsnog op te lossen.

Federico Lombardi, woordvoerder van het Vaticaan, heeft het nieuws van Bild am Sontag alvast bevestigd. "We hebben inderdaad met de Duitse politie samengewerkt om de verantwoordelijken voor de drugshandel te identificeren", zegt hij in een verklaring.

Tot 2008 was het gebruik van drugs in het Vaticaan niet strafbaar. Daar is evenwel verandering in gekomen nadat een medewerker van het Vaticaan werd betrapt met 87 gram cocaïne.

lees ook