Elke dag meer dan 100 bezoekers voor gokhulp.be

Het afgelopen jaar hebben elke dag ruim 100 mensen de website gokhulp.be bezocht. Dat blijkt uit cijfers van de Kansspelcommissie. De website werd precies een jaar geleden gelanceerd en is een initiatief van de Kansspelcommissie. Zo'n half miljoen Belgen waagt op legale websites al eens een gokje.

"Hoe meer mensen de website gokhulp.be bezoeken, hoe beter", zegt Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie. "De website is er voor iedereen die vragen heeft over een gokverslaving en kan dus ook preventief werken, om mensen te informeren".

Sinds enkele jaren heeft de Kansspelcommissie een groot deel van de gokkers richting legale websites weten te leiden. "Ongeveer 80 procent van de markt is gekanaliseerd naar de legale goksites", aldus De Paepe. Het gaat om zo'n half miljoen Belgen die gemiddeld 10 euro inzetten.

Toch heeft de Kansspelcommissie nog werk voor de boeg want jaarlijks wordt nog zo'n 30 miljoen euro vergokt op illegale websites. Ook door minderjarigen, die zo onder de radar kunnen blijven. De controles zouden dus eigenlijk moeten worden opgevoerd. En dat blijft een pijnpunt.