Ex-Rode Duivel Michel Renquin stapt in de politiek

Voormalig Rode Duivel Michel Renquin staat voor de verkiezingen van 25 mei op de lijst van de Parti Populaire (PP), de rechts-populistische partij van zakenadvocaat Mischaël Modrikamen. Renquin, die 55 keer geselecteerd werd voor de nationale voetbalploeg, zal de lijst trekken in de provincie Luxemburg.

De PP zal campagne voeren rond "belastingverlaging", tegen "onveiligheid" en rond een "beperking van de migratie". Modrikamen zelf neemt deel in Henegouwen. Luc Trullemans, de vroegere weerman van RTL-TVi die daar op straat werd gezet na uitlatingen die als racistisch werden bestempeld, trekt de Europese lijst.

Modrikamen wil niet dat zijn partij als extreem-rechts wordt bestempeld. Migranten mogen voor de PP-leider naar ons land komen "als ze zich aan onze waarden aanpassen - van de sharia kan geen sprake zijn - en als ze bijdragen en niet aanschuiven aan het banket van de sociale zekerheid".

De Hitler-groet

Michel Renquin speelde van 1974 tot 1981 voor Standard. Daarna speelde hij één seizoen voor Anderlecht. In 1982 verhuisde de verdediger naar de Zwitserse club Servette Genève. Daar speelde hij drie seizoenen om dan terug te keren naar Standard.

Renquin maakte deel uit van de nationale ploeg die in 1986 vierde werd op het WK in Mexico. Maar hij zal vooral herinnerd blijven voor de Hitler-groet die hij bracht toen hij na een rode kaart het veld verliet in de UEFA-cup-wedstrijd Keulen-Standard.

lees ook