Franse columnist: "Hollande moet Wallonië inlijven"

"Poetin annexeerde de Krim. Hollande moet Wallonië inlijven." Die oproep komt van Eric Brunet, een omstreden Franse radiopresentator, columnist en essayist in het rechtse weekblad Valeurs actuelles. Hij noemt de Vlamingen bruten, die de Walen onderdrukken. "President Hollande moet gewoon de Schelde oversteken en onze vier miljoen Franstalige broeders bevrijden van het Vlaamse juk."

In het opiniestuk zegt Brunet dat de annexatie van Wallonië geen probleem zou mogen vormen voor de Franse president. "Hij is tenslotte de chef van het zesde grootste leger ter wereld."

De Belgische Franstaligen zouden leven onder het juk van "het dictaat van een vijandige meerderheid". Brunet beweert dat die meerderheid het vak Frans op school zou willen afschaffen "omdat het om een onbelangrijke taal gaat die slechts door drie procent van de wereldbevolking gesproken wordt". Daarmee verwijst hij naar een oud voorstel van Vic Van Aelst, die daarvoor door zijn partij N-VA werd teruggefloten.

Brunet stelt voor Wallonië in te lijven als 27e regio van Frankrijk, met Namen als hoofdstad.